De week…

IMG_3199Afgelopen zondag weer voor eerst sinds ruim 3 maanden weer naar het strand geweest. Altijd weer fijn om daar te zijn… lekker briesje, zonnetje, lekker zwemmen een relaxte vorm om je zondag door te brengen. Hoewel begon minder relaxed, zakte bij de boot bijna door de jetty. Gelukkig niet helemaal door. Ja, hout heeft hier veel te leiden… En boutjes en moertjes dat kennen ze niet, dus alles met spijkers. Al lopend naar de beach hut zie je al dat er verkiezingen aan komen, zo te zien lokaal. Erg grappig gezicht zo;n bord aan een palmboom zonder kruin.IMG_3196

We komen inderdaad in rustiger vaarwater hier in Lagos. Ik merk het dat ik weer tijd krijg voor mijn eigen projecten en minder met school bezig hoe te zijn. Hoewel dat laatste nog steeds teveel tijd in beslag neemt. Maar alles wat ik daar voor doe gaat er voor zorgen dat het straks allemaal makkelijker is en wordt… Dus dat is even een investering maar dan heb je ook wat. Zoals personeel files digitaal, zoals compleet overzicht van alle staff met hun details, zoals database met leerlingen die klopt… etc etc.

Ook is het bericht binnen dat we maandag weer naar school kunnen mits we natuurlijk voldoen aan het juist hygiëne protocol. En dat deden we al, dus iedereen is blij. Tot vrijdag hebben leerkrachten op locatie ( bij mensen thuis) les staan geven. Beetje grijs gebied, maar heeft heel goed uitgepakt. De achterstand is nu minimaal. Ik had ook iedere dag groep 5 en 6 thuis. Dus Beau had reistijd van 0..;-)

Luna & Fauve hadden via goolge classrooms (net 5 weken released) les en gingen iedere dag met een groepje mede studenten bij iemand thuis aan de slag. Je kan veel zeggen, zelfstandig en flexibel worden ze er wel van. En daarnaast ben ik nu ook helemaal thuis in google classrooms, echt een hele goede gratis oplossing voor online teaching. Zeker in combinatie met Google drive en docs… Dat hebben die kinderen toch maar weer mooi onder de knie.

Ps nagekomen bericht… een week geen nieuwe gevallen van Ebola in Nigeria…

About susaninlagos

I have lived in Lagos, Nigeria for almost 5 years. We just came back to The Netherlands, 's-hertogenbosch. I worked In Lagos on many projects all related to marketing and events. Back in 's-Hertogenbosch I have to start over again combining my knowledge and working in Lagos and with new projects in The Netherlands.....
This entry was posted in gewone leven and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment