Vergaderen in Nigeria

Nu heb ik al veel vergaderingen mee gemaakt. Vaak zijn ze lang, lang en lang. Soms zijn ze  echt nodig en is er een goede gesprekleider die zorgt dat alle punten op de juiste manier aan bod komen. Ik heb zo’n projectleider meegemaakt tijdens een bepaald project bij Rabobank Nederland. Helemaal fijn van die vergaderingen.

Nu probeer ik vergaderingen  zo veel mogelijk te voorkomen, maar helaas ik kom er ook niet altijd onderuit. Dus afgelopen week waren de marketing mensen van Dell in Lagos. Samen met de distributeur, marketing Dell en hun mensen hier ter plaatse zaten we aan tafel. Natuurlijk begint deze meeting minimaal 45 minuten later dan gepland. Nadat ze  gebeld hebben met de mededeling: we zijn er met een paar minuten. Nu is een paar minuten hier een heeeeeel rekbaar begrip.

Dan beginnen. Ik had samen met de directeur ea even voorbereid. We wilde natuurlijk wel bepaalde zaken gezegd hebben en geregeld. Die voorbereiding bleek eenzijdig… er was helemaal niets voorbereid… alle antwoorden vroegen ze aan ons. En grappig is als je een onderwerp had dat allang was afgerond, kwam er 15 minuten later een herhaling van een antwoord waar je toch al weinig mee kon. Ondertussen kan je blijkbaar ook gewoon bellen aan tafel, of de krant lezen…. Ik wist het allemaal wel, maar gelukkig blijft het me verbazen hoe dat hier gaat.

Laten we het er op houden dat dit gewoon een kennismaking was.. begin van een opbouwende relatie…. en dat kost tijd… heel veel tijd…. 😉

Advertisements

About susaninlagos

I have lived in Lagos, Nigeria for almost 5 years. We just came back to The Netherlands, 's-hertogenbosch. I worked In Lagos on many projects all related to marketing and events. Back in 's-Hertogenbosch I have to start over again combining my knowledge and working in Lagos and with new projects in The Netherlands.....
This entry was posted in Africa and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s